Ternyata, Saya Pernah Baper

Sebelum itu, BAPER itu apa sih? In my own perspective based on my feeling which is always being a victim, is singkatan kata dari Bawa Perasaan, yaitu sesuatu hal yang kamu anggap itu semua ada urusan dan ada pengaruh besarnya sama kamu, artinya kamu terlalu berangan-angan untuk hal yang gak jelas yang belum tentu mengarah ke kamu. Is that right? Okay, let me take this. Karena kita, Yes, I mean us, I have been through this a lot of time, terlalu berangan-angan dan terlalu banyak berharap untuk hal yang gak pasti, so here some of my advise to get rid of being ignored, like you have take too much BAPER! Supaya kamu gak baper lagi.

First of all, tolong jangan terlalu berimajinasi, please, I am begging you! Kebanyakkan perempuan, mostly like me, kalau udah terlalu pede (bagus sih pede, tapi jangan sampai salah penempatan ya gals?) kebiasaan mengambil kesimpulan tanpa menganalisis terlebih dahulu. Sayangnya, kalau udah mentok ke kesimpulan, sering banget membanggakan diri yang akhirnya jadi deh korban BAPER! Bener gak sih? (I don’t care but this is what I commonly feel). Yang aku cantik, yang aku kece, yang aku dicintai? WHAT??? Is not that what they really feel about you! You just take it too personal. Jadi hati-hati dong, karena kebanyakan korban PHP adalah akibat you take it too much BAPER.

Lanjutkan membaca “Ternyata, Saya Pernah Baper”

Iklan

Resolusi 2016: New Year New You?

Hello happy soul,

It depends on how you treat yourself. How you face the world and how you react with people in your daily life. But, have you loved yourself till you could do all yourself wanted? Have you enjoyed your whole life? Have you spared your time only to make yourself better? Have you realized that you never realize? I did. Two days ago, exactly on 1st of January 2016. I start to write a post on my Facebook account. It said:

“I am no longer stupid. Think rational and do act now! Why people are busy making particular resolutions only in certain moment while they can make every single day of life as reflection day to make some changes? Lanjutkan membaca “Resolusi 2016: New Year New You?”